Upcycle City Competitie Almere gewonnen

Begin 2022 werden marktpartijen door de gemeente Almere uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor het realiseren van woningen in de bestaande stad. De gemeente wil met deze competitie de circulaire economie aanjagen, nieuwe economische bedrijvigheid stimuleren en de woon- en leefkwaliteit in de stad verbeteren. Het doel is om met zo min mogelijk impact op het milieu een bijdrage te leveren aan voldoende woonruimte in Almere.

De Alliantie Ontwikkeling heeft in samenwerking met Koopmans Bouwgroep deze Upcycle City Competitie gewonnen (Pop-Up-Ally-R was de andere winnaar). Beide winnaars bieden een oplossing voor het realiseren van woonruimte in de bestaande stad. Daarbij kiezen beiden voor extra woonlagen bovenop bestaande complexen of gebouwen: ‘optoppen’. In ons geval door middel van modules van hout.

De winnaars gaan een samenwerking aan met de gemeente Almere. We krijgen een cofinanciering vanuit het Fonds Verstedelijking Almere voor 25% van de opstartkosten. In het vervolgtraject een en ander verder vormgeven.

Meer weten? Kijk op groenengezond.almere.nl/upcyclecitycompetitie
Meer informatie over de circulaire woningmodules van Koopmans vind je hier: gewoonhout.nl

Auteur
Karianne Goossens
Datum
11 oktober 2022
Deel dit bericht