Oplevering Comenius

Op dinsdag 2 oktober hebben de eerste huurders van het project Comenius locatie in de Amsterdamse Jacob Geelbuurt hun sleutels ontvangen.

Het project is gerealiseerd op een plek waar tot de zomer 2016 kinderen naar school gingen. Hierna werd de school gesloopt en kon de bouw starten.

De omliggende scholen werden tijdens de bouw intensief betrokken bij de nieuwbouw. Samen met de aannemer en onze adviseurs hebben de Alliantie en de Huibersschool een lesprogramma gemaakt voor de groepen 1 t/m 8.

Gedurende 4 weken werden lessen verzorgd op de school en op de bouwplaats. Met name de praktijklessen in zowel klaslokaal als in de kelder van de nieuwbouw waren een groot succes. De 3 kinderen met het meeste talent voor metselen hebben uiteindelijk de eerste steen gelegd. Er was een budget beschikbaar voor de aankoop van gereedschappen en aannemer Slokker en haar onderaannemers stelden materialen beschikbaar.

Het schoolproject heeft de betrokkenheid van de buurt vergroot en wellicht kinderen aan het denken gezet over hun beroepskeuze.

Comenius lijkt in uiterlijk veel op ons in 2014 opgeleverde project Thuis West in de Staalmanpleinbuurt. Het bevat 76 grote sociale huurwoningen en een afgesloten parkeerterrein. Vrijwel alle woningen gaan naar ‘doorschuivers’ uit ons project Hemsterhuisstraat.

Het ontwerp is van architect Steenhuis Bukman uit Delft en in januari 2017 startte de bouw. Het heiwerk werd destijds in overleg met de omringende scholen om de Cito toets heen gepland, wat de werktijden in de eerste weken nogal afwijkend maakte.

 

 

Auteur
Dirk Kuus
Datum
12 oktober 2018
Deel dit bericht