Ondertekening Logchies Staalmanpleinbuurt

De herontwikkeling van de Staalmanpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West nadert haar voltooiing. Voor de bouw van de allerlaatste fase, het renoveren van 124 sociale huurwoningen met bedrijfsruimte in de plint, is afgelopen woensdag de aanneemovereenkomst getekend met Logchies Renovatie en Onderhoud. De renovatie start in maart van dit jaar en is naar verwachting medio 2021 afgerond.

In 2005 zijn we met de herontwikkeling van de Staalmanpleinbuurt gestart in het kader van de vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden. Met deze herontwikkeling, bestaande uit transformatie, renovatie en sloop-nieuwbouw, hebben we uiteindelijk 958 sociale huurwoningen gewijzigd in 1143 nieuwe woningen. Daarvan zijn er 451 in de sociale huursector en de overige in de middeldure huur en koopsector. Daarnaast zijn een zorggebouw, een school, een kinderdagverblijf, een gebedsruimte en 472 gebouwde parkeerplaatsen aan het gebied toegevoegd.

In opdracht van de Alliantie en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam hebben we in een periode van 15 jaar deze buurt nieuw elan gegeven. Bestaande architectuurelementen zijn behouden gebleven en er is veel samengewerkt met bewoners om ze zoveel mogelijk bij de plannen te betrekken. Bovendien zijn alle gebouwen gasloos geworden en voorzien van zonnepanelen.

Voorbeelden van enkele van onze projecten in de Staalmanpleinbuurt zijn:

Auteur
Marcel Grootenboer
Datum
10 januari 2020
Deel dit bericht