Vlieg mee over Cityplot Buiksloterham

Vlieg mee over onze Cityplot in aanbouw in Buiksloterham!

Deze ICOON ligt aan het Tolhuiskanaal in Amsterdam Noord. Hier ontwikkelen wij, samen met een groot aantal zelfbouw- en markt projectontwikkelaars waaronder Synchroon, een gebied van 2,9 hectare waarop 67.000 m2 aan opstallen op 60 kavels worden gerealiseerd: 558 woningen, ruim 10.000 m2 bedrijfsruimte en 2 parkeergarages. De eerste woningen zijn in 2019 opgeleverd, in 2025 is het hele gebied klaar.

De stedenbouwkundige opzet van Studioninedots kenmerkt zich door 3 carrés met in het centrum groene binnenhoven met aangrenzend zelfbouwkavels. Door de verscheidenheid aan woningen (sociale huurwoningen voor de Alliantie, koopwoningen en bouwkavels voor particulieren en collectieven) ontstaat er een grote diversiteit, zowel aan vormgeving en architectuur als aan bewoners.

Auto’s kunnen alleen geparkeerd worden in een van de 2 parkeergarages op de flanken van het gebied (532 plaatsen). Ook is er veel aandacht voor circulariteit en duurzaamheid door bv zonne- en warmtepanelen, groene daken, WKO-systemen en deelmobiliteit. Het hele gebied wordt daarnaast ‘rain-proof’ uitgevoerd: het hemelwater wordt, vertraagd door waterbuffering, afgevoerd naar het Tolhuiskanaal.

Auteur
Ed Wilms
Datum
29 juni 2021
Deel dit bericht