Workshop Modulair Bouwen

Op 28 november jl. was onze collega Sabrina Kuhlman (projectmanager) gevraagd om samen met Jaap Darwinkel (strategie en beleid bij corporatie de Alliantie) een workshop te organiseren over Modulair Bouwen op de Werkconferentie Nieuwbouwkosten van De Vernieuwde Stad. De Vernieuwde Stad is een platform van grote maatschappelijk betrokken woningcorporaties. Ruim 50 managers en bestuurders van de deelnemende corporaties verdiepten zich die dag, op de 40e verdieping van de Haagse Torens, in de kosten van nieuwe sociale huurwoningen.

Sabrina: “Eind 2018 heb ik een onderzoek gedaan bij de Alliantie Ontwikkeling naar Modulair Bouwen, met name naar de betaalbaarheid bij hoogbouw. Daarnaast vind ik innovatie & duurzaamheid van de diverse bouwsystematieken interessant, mede omdat dat toch de toekomst voor nieuwbouw is.

Tijdens de workshop hebben we de deelnemers allereerst meegenomen in het theoretische kader rondom Modulair Bouwen (product en proces), gebruik makend van het model uit mijn onderzoek. Daarna hebben we onze kennis gedeeld aan de hand van twee voorbeeldprojecten: Bijlmer Bajes in Amsterdam en het Lucentterrein in Hilversum. We sloten af met handige ‘lessons to learn’ voor de deelnemers.”

Voor meer informatie over Modulair Bouwen kunt u via LinkedIn contact opnemen met Sabrina.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
19 december 2019
Deel dit bericht