Terug naar nieuws

Huizer-maatjes dragen hun 'eigen' steentje bij

Met veel enthousiasme, spanning én emotie legden de toekomstige bewoners van het wooncomplex Huizer-maatjes in Huizen afgelopen woensdag hun eigen steen, voorzien van initialen. Hiermee zijn de Huizer-maatjes weer een stapje dichterbij hun eigen thuis.

“Een geweldig, bijna onwerkelijk moment”, aldus emotionele ouders, die zich hebben verenigd in de Stichting Huizer-maatjes. Een initiatief met als doel om voor 18 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking een kleinschalige woonvorm te realiseren. “Wij willen niet alleen een huis realiseren, maar vooral een thuis; een veilige plek waar onze kinderen zichzelf kunnen zijn, zich kunnen ontplooien en waar zij saamhorigheid en gezelligheid mogen ervaren.”

Aannemer Vreeswijk en Koebrugge bouwt in een stevig tempo door. Vaak onder belangstellend oog van de toekomstige bewoners die van achter het hek de voortgang goed in de gaten houden. De eerste verdiepingen van het appartementencomplex aan de Trekkerweg staan inmiddels.

Architectenbureau Nine Oaks tekende voor het ontwerp van het wooncomplex dat goed is afgestemd op de behoeften van de toekomstige bewoners. In de zomer van 2021 zullen de 18 jong volwassenen hun woning mogen betrekken.

Bekijk hier het filmpje van de festiviteit: https://www.facebook.com/huizermaatjes/videos/1585567921645744

Auteur
Karianne Goossens
Datum
25 september 2020
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie