Kruiskamp krijgt er 400 nieuwe woningen bij

Op 20 mei gaven we met de gemeente Amersfoort, de Alliantie, leerlingen van het Amsfort College en projectbetrokkenen het startsein voor de bouw van 400 nieuwe woningen in de wijk Kruiskamp. We hebben met elkaar een tijdcapsule in de grond gestopt waar straks de nieuwe woningen staan. Alle aanwezigen hebben zo deze nieuwe woonplek gemarkeerd met hun wensen, idee├źn en gedachten.

De Alliantie Ontwikkeling ontwikkelt samen met de gemeente de toekomstplannen van de Kruiskamp. Er is overeenstemming met de gemeente over de sloop van 240 woningen en de nieuwbouw van 400 woningen. Hiervan worden er 320 in de sociale huur en 80 in het middensegment gebouwd, allen voor woningcorporatie de Alliantie.

Er wordt gestart met de bouw van de eerste 214 woningen: project Parkweelde III aan de Magelhaenstraat e.o. Hier stonden 224 appartementen die niet meer voldeden aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor 16 woningen aan de Leif Eriksonsstraat.

Een goede buur
Het Amsfort College staat recht tegenover de bouwlocatie. De Alliantie en Nijhuis Bouw proberen de school zoveel mogelijk te betrekken in het bouwproces en de overlast voor de kinderen te beperken.

Amersfoort Vernieuwt
Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt: een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken. Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld het gebied tussen de Adventkerk, centrum De Drietand en de Hudsonstraat. Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze veelomvattende gebiedsontwikkeling.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
01 juni 2022
Deel dit bericht