Feest op Operaplein Amersfoort

Op 8 februari verrichtten Astrid Janssen (wethouder gemeente Amersfoort), Joan van der Burgt (directeur de Alliantie regio Amersfoort) en Jan van Barneveld (directie de Alliantie Ontwikkeling), Riny Kouwer (directeur Hoogvliet Beheer) en Cor Broekhuizen (directeur Aalberts) de officiƫle handeling. Zij plaatsten een eerste kolom netjes op zijn plek op de bouwplaats.

Het Operaplein in de wijk Schuilenburg was toe aan vernieuwing. De winkels en de speeltoestellen op het Operaplein maken plaats voor een nieuwe Hoogvliet-supermarkt en een buurtruimte, met daarboven twintig sociale tweekamer huurappartementen en veertig middeldure driekamer huurappartementen. Naast de nieuwbouw van de appartementen en supermarkt wordt ook het Operaplein opnieuw ingericht met ruimte voor circa 100 parkeerplaatsen en een groene inrichting.

We ontwikkelen dit plan in goede samenwerking met Blauwhoed en Steenhuis Bukman Architecten. Aalberts neemt de bouw voor haar rekening de gemeente Amersfoort verzorgt de inrichting van het plein. Als alles volgens planning gaat, staat de oplevering gepland voor het vierde kwartaal 2024.

Amersfoort Vernieuwt
Operaplein is de laatste ontwikkeling van Amersfoort Vernieuwt in Schuilenburg. In het programma Amersfoort Vernieuwt werken gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. Een gevarieerder woningaanbod bijvoorbeeld, maar ook het samenleven en de voorzieningen in de wijk.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
10 februari 2023
Deel dit bericht