Spijkers met koppen slaan bij De Jacob

Woensdag werden er spijkers met koppen geslagen in de Jacob Geelstraat in Amsterdam.

Symbolisch werd hiermee de start bouw ingeluid van de 170 huurwoningen en 92 koopwoningen, het sluitstuk van de vernieuwing van de Jacob Geelbuurt. Door sloop, nieuwbouw en renovatie gaan we hier van zo'n 300 naar 500 huishoudens. Sociale huurders uit de buurt konden met voorrang reageren op een koopwoning, zodat we er tevens voor hebben gezorgd dat zij binnen hun eigen buurt konden doorstromen naar een woning die beter bij hun huidige situatie past.

Tijdens de zonovergoten middag waren kopers, genodigden en het bouwteam aanwezig en werden er korte speeches gehouden door vertegenwoordigers van de Alliantie Ontwikkeling en Bouwbedrijf de Nijs. Er werd door kopers op een groot houtblok spijker geslagen en getoost op een voorspoedige bouw. Het was de ideale middag om je toekomstige buren te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

De verkoop van de 92 koopappartementen en gezinswoningen verloopt succesvol, inmiddels is 95% verkocht. Meer informatie over deze koopwoningen is te vinden opĀ www.wonenindejacob.nl

Auteur
Karianne Goossens
Datum
01 juli 2022
Deel dit bericht