Start bouw centrumgebied Weespersluis

Vrijdag 2 december vond de feestelijke start plaats van de bouw van het centrumgebied van Weespersluis in Weesp. Hier is o.a. gestart met 91 sociale huurwoningen voor de Alliantie. Daarnaast met de voorzieningen om de nieuwe woonwijk compleet te maken, zoals een supermarkt, winkels, een horecagelegenheid, het Gezondheidscentrum Weespersluis, een brede school en een kinderdagverblijf.

Het centrum van Weespersluis ligt centraal in het plandeel Vechtrijk en wordt gebouwd in de herkenbare Weespersluisstijl. Met een ‘ontmoetingsplein’ aan een haven en woningen in diverse soorten en maten. Daaronder dus in de 1e fase 91 sociale huurappartementen, van de in totaal 210 sociale huurwoningen die wij voor de Alliantie ontwikkelen.

Naast de eerder genoemde toekomstige voorzieningen is er op het ontmoetingsplein ruimte voor kleinschalige voorzieningen en horeca en plek om de auto of fiets te parkeren. De oplevering van het centrumgebied is voorzien voor de zomer van 2024. Aan de zuidkant van het centrum, aan de rand van het Weespersluispark, bevindt zich nu al de Brede School en opent naar verwachting eind 2023 het kinderdagverblijf haar deuren.

De 210 sociale huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie ontwikkelen wij in samenwerking met BPD, AM en Blauwhoed.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
06 december 2022
Deel dit bericht