Start Bouw Anna's Hoeve II

Anna’s Hoeve in Hilversum breidt uit met 89 middeldure huurappartementen

In de nieuwe wijk Anna’s Hoeve is de bouw van 89 middeldure twee- en driekamer huurappartementen gestart, bestemd voor woningcorporatie de Alliantie. Woensdag 4 oktober gaven wethouder Scheepers, Jan van Barneveld (de Alliantie Ontwikkeling) en Camiel Honselaar (HSB Bouw) het symbolische startsein voor de bouw van Anna’s Hoeve II. Met de bouw van dit appartementencomplex wordt invulling gegeven aan de grote behoefte in de regio naar duurzame, betaalbare en passende appartementen. Het nabijgelegen natuurgebied Anna's Hoeve en het Laarder Wasmeer omringen de wijk, waardoor deze een parkachtige uitstraling heeft.

Bijdrage aan woonbehoefte

Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling: “Met dit gevarieerde aanbod van 89 middeldure huurappartementen bieden we toekomstige bewoners een prachtige plek om te wonen. Ik kijk vol verwachting uit naar het moment waarop de nieuwe bewoners verhuizen naar een comfortabel huis waar ze zich helemaal thuis zullen voelen.”

Wethouder Scheepers: “Ik ben ontzettend blij met de bouw van 89 duurzame middeldure huurappartementen in Anna’s Hoeve. Het is een mooie toevoeging aan deze toch al diverse wijk en voorziet in een enorme behoefte.”

Camiel Honselaar, directeur HSB Bouw: “Fijn om, wederom samen met de Alliantie, bij te kunnen dragen aan de volkshuisvestelijke opgave van de gemeente Hilversum.”

Passende woningen

De nieuwe appartementen in Anna's Hoeve bevinden zich in het middeldure huursegment en worden door HSB Bouw aan de Joop Stokkermansstraat gebouwd. Er zijn zowel 2- als 3-kamerapprtementen en het gebouw heeft een lift. Het ontwerp is, net als het naastgelegen eerder opgeleverde appartementengebouw Anna’s Hoeve I, ook van de hand van Moost architect uit Hilversum. De appartementen zijn ideaal voor ouderen die gelijkvloers willen wonen of kleine huishoudens, zoals werkende jongeren. Huurders die momenteel in een sociale huurwoning wonen en willen overstappen naar een middelduur huurappartement in Anna's Hoeve II, komen in aanmerking voor voorrang volgens de geldende voorrangsregels.

Duurzaam wooncomplex

Duurzaamheid staat centraal in Anna’s Hoeve II. De woningen zullen voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen, met een energielabel A++ en een gasloos ontwerp. Zonnepanelen op het dak zullen bijdragen aan de energie-efficiëntie, en het collectieve WKO-systeem (warmte-koude-opslag) zorgt voor een duurzame energievoorziening. Het gaat hier om een open systeem. Dit betekent dat grondwater uit de bodem als energiedrager wordt gebruikt. Om de bodem niet te verstoren, wordt hemelwater op eigen grond opgevangen en in de bodem geïnjecteerd. Elke woning beschikt over een eigen buitenruimte en er komt ruimte voor 111 auto’s in de parkeergarage. De verwachte oplevering is het eerste kwartaal van 2025.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
06 oktober 2023
Deel dit bericht