Sloopnieuwbouw Dasselaarstraat

Aan de Dasselaarstraat e.o. in Hilversum-Noord vervangen we 138 portieketagewoningen voor 166 galerijwoningen met lift. De oorspronkelijke woningen van eind jaren 60 waren klein, erg gehorig en tochtig.

Het werk voeren we uit in 2 fasen. Eind 2018 leveren we de eerste 72 woningen op. Bewoners van het resterende nog te slopen deel kunnen zodoende gedurende de kerstvakantie en de eerste weken van 2019 verhuizen naar de nieuwe woningen. We starten dan vervolgens half februari met de sloop van de laatste 84 woningen zodat we van de overige woningen begin 2020 de sleutels aan de nieuwe huurders kunnen overhandigen.

Als extra duurzaamheidsmaatregel zijn alle woningen voorzien van laagtemperatuur verwarming en hebben ze eigen zonnepanelen aangesloten achter de meter.

Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden van fase 1 hebben we in samenwerking met hoofdaannemer Nijhuis uit Apeldoorn het nog te realiseren gedeelte van fase 2 aangepast zodat deze laatste woningen compleet van het gas af zijn. Twee pelletgestookte cv-ketels gaan de woningen van fase 2 voorzien van warmtapwater en warmte.

Auteur
Jelle de Jong
Datum
31 oktober 2018
Deel dit bericht