Terug naar nieuws

Samenwerkingsovereenkomst Sloterdijk-Centrum

Er komt een nieuw wooncomplex in Sloterdijk-Centrum nabij station Amsterdam Sloterdijk met 320 huurwoningen bovenop maatschappelijke en commerciële voorzieningen én een inpandige publieke fietsenstalling met ruimte voor 3.700 fietsen.

Gisteren hebben wij met de gemeente Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het ontwikkelen en bouwen van het complex op de kavel L-midden, waarvan de huurwoningen in het sociale en middensegment vallen. De bouw start medio 2022 en de oplevering volgt begin 2025.

De Alliantie wordt eigenaar van de woningen en de 1.700 m² maatschappelijke en commerciële voorzieningen. De gemeente Amsterdam wordt eigenaar van de publieke fietsenstalling en werkt daarbij samen met ProRail, NS en de Vervoerregio Amsterdam. In de toekomst kan de fietsenstalling nog uitbreiden naar 5.200 plekken op de naastgelegen kavel.

Het gebied rondom station Amsterdam Sloterdijk transformeert in hoog tempo van een kantorenlocatie naar een gemengd gebied voor wonen en werken. Binnen drie jaar is Sloterdijk-Centrum niet alleen maar een drukbezocht Openbaar Vervoer-knooppunt, maar kun je er ook wonen, verblijven, ontspannen en ondernemen.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
15 mei 2020
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie