Huizer-maatjes ontvangen de sleutel van hun nieuwe huis

‘Vandaag begint mijn toekomst!’ riep Mirte, een van de 18 jongvolwassen Huizer-maatjes met een verstandelijke beperking die afgelopen week de sleutels van hun nieuwe thuis in Huizen ontvingen.

De persoonlijke stenen van de bewoners (gelegd in september 2020) met zijn of haar letter erop, zijn ingemetseld in de muur in de achtertuin en de huurovereenkomsten zijn getekend. De bewoners ontvingen hun sleutel door het lint, aan een ballon, door te knippen. Na het in het ontvangst nemen van de sleutel trokken zij vol enthousiasme en spanning naar hun eigen appartement.

Wooncomplex Huizer-maatjes is een ouderinitiatief met als doel om hun kinderen met een licht verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden zelfstandig te wonen in een kleinschalige woonomgeving. Een ouder: ‘We gaan niet loslaten, we gaan anders vasthouden’. En zo is het. De toekomst maken de Huizer-maatjes zelf, in hun nieuwe eigen thuis.

Aannemer Vreeswijk en Koebrugge heeft in stevig tempo doorgewerkt. Vaak onder belangstellend oog van de toekomstige bewoners die van achter het hek de voortgang goed in de gaten hielden. Architectenbureau Nine Oaks tekende voor het ontwerp.

www.huizer-maatjes.nl

Auteur
Karianne Goossens
Datum
10 juni 2021
Deel dit bericht