Aanneemovereenkomst voor New Brooklyn

Op woensdag 16 december 2020 is door Nijhuis Bouw Apeldoorn en de Alliantie Ontwikkeling de aanneemovereenkomst getekend voor de bouw van de eerste 173 woningen in de nieuwe wijk New Brooklyn in Almere Poort.

In februari 2020 kwam Nijhuis Bouw Apeldoorn als winnaar uit de aanbesteding. Vanaf die tijd hebben wij samen een intensief traject doorlopen van schetsontwerp tot en met omgevingsvergunning. Met als resultaat de ondertekening van de aannemingsovereenkomst en de start van de bouw. Helaas kon dit door de lockdown niet fysiek, maar via Microsoft Teams hebben we ervoor gezorgd dat er toch ‘gezamenlijk’ is getekend. Waarbij op datzelfde moment zelfs live op beeld de eerste shovel met zand verplaatst werd. Toch nog een feestelijke bouwstart dus.

De 173 woningen worden uitgevoerd als eengezinswoningen, appartementen en benedenwoningen met daarboven appartementen. De appartementen variëren van studio’s tot 3-kamerappartementen, de eengezinswoningen zijn allen ruime gezinswoningen tot 4 slaapkamers.

De in totaal 1400 woningen die in New Brooklyn komen worden door meerdere partijen ontwikkeld en gerealiseerd. De Alliantie Ontwikkeling neemt alle circa 420 sociale huurwoningen voor haar rekening. De overige woningen zijn koopwoningen, vrije sector huurwoningen en middensegment huurwoningen.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
12 januari 2021
Deel dit bericht