Realisatie Hof van Duurzaamheid

Het was een feestelijk moment toen we dinsdag met Schipper Bosch en Karbouw de contracten tekenden voor de realisatie van 40 sociale huurwoningen op de Hof van Duurzaamheid in Amersfoort. Op de plek waar ooit een tankstation van Shell gepland stond, worden volgend jaar 40 sociale huurappartementen gebouwd die verhuurd gaan worden door de Alliantie.

Op de kavel aan de Rondweg Noord en de Laan van Duurzaamheid, die jarenlang braak lag, worden in totaal 150 woningen gebouwd. De bouw van fase 1 (63 appartementen, 40 eengezinswoningen en 7 urban villa’s is al enkele maanden in volle gang. Dit wordt meteen gevolgd door de bouw van fase 2 waartoe de 40 sociale huurappartementen behoren.

Het worden 3-kamerappartementen die geschikt zijn voor 2 en 3-persoonshuishoudens. De appartementen op de bovenste verdieping hebben een extra kamer. Hierdoor zijn ze ook aantrekkelijk voor oudere mensen die willen verhuizen van een grote sociale eengezinswoning naar een wat kleiner appartement. De bouw start eind dit jaar. Als alles volgens planning verloopt vindt de oplevering begin 2023 plaats.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
15 juli 2021
Deel dit bericht