Terug naar nieuws

Bouw nieuwe velden Hogekwartier gestart

Afgelopen donderdag 21 maart hebben we het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van een volgende fase van ruim 200 nieuwe woningen in het Hogekwartier. Deze nieuwe stadswijk ligt aan beide kanten van de Hogeweg, vlakbij het centrum van Amersfoort.

Waar voorheen portiekwoningen uit de jaren ’60 en een sporthal stonden komen in totaal ongeveer 830 nieuwe woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huurwoningen, vrijesector huurwoningen en koopwoningen. Daarnaast heeft het nieuwe sportcomplex Amerena een plek gevonden in het Hogekwartier. Met de ontwikkeling van het Hogekwartier wordt een belangrijke impuls gegeven aan de leefbaarheid van de naastgelegen wijken Schuilenburg en Liendert.

Aan de bewoners van Hogekwartier wordt een nieuwe vorm van mobiliteit geboden. Samen met de Mobiliteitsfabriek bieden we door middel van de mobiliteitspas en app meerdere vormen van vervoer aan, om onder meer het eigen (tweede) autogebruik te verminderen. Zodat voor iedere bestemming de juiste mobiliteitsvorm kan worden gekozen.

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werkt de gemeente Amersfoort samen met woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

Auteur
Mark Reinders
Datum
25 maart 2019
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie