Terug naar nieuws

Eerste Nul-op-de-meter-woningen opgeleverd

Vandaag zijn de 3 allereerste Nul-op-de-meter nieuwbouw eengezinswoningen van de Alliantie Ontwikkeling in de sociale huursector opgeleverd!

Met inachtneming van de nodige maatregelen m.b.t. het coronavirus hebben de huurders hun sleutel in ontvangst genomen. Dankzij lokale aannemer Vreeswijk & Koebrugge zijn de woningen, ondanks de corona-perikelen, volgens planning opgeleverd. De woningen liggen naast de Wijngaardschool aan de Lieven de Keystraat in Huizen, die al eerder door de Alliantie Ontwikkeling getransformeerd is naar een woonproject met 28 sociale huurwoningen.

Om de Nul-op-de-meter te behalen zijn tijdens de bouw alle bouwonderdelen die invloed hebben op het energieverbruik nauwkeurig gecontroleerd en is er monitoringsapparatuur aangebracht. Daarnaast zijn er extra zonnepanelen en een luchtwarmtepomp toegepast. Bij oplevering zijn de woningen gecertificeerd, waardoor de Alliantie een deel van de investering van het project middels een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) maandelijks kan terugkrijgen van de huurder. De huurder kan zijn energieverbruik middels een monitoringsapp in de gaten houden en krijgt (gebruikersafhankelijk) vrijwel geen energierekening van zijn energieleverancier.

Dankzij de goede samenwerking met de opdrachtgever de Alliantie en aannemer Vreeswijk & Koebrugge kijken we terug op een leerzaam en succesvol project.

Auteur
Maurice Ernst
Datum
07 april 2020
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie