Afronding Staalmanpleinbuurt feestelijk gevierd

Begin dit jaar heeft Logchies Renovatie en Onderhoud de laatste woonblokken aan het Staalmanplein opgeleverd. Daarmee is het tijd voor overdracht aan gemeente Amsterdam. Die legt na de zomer de laatste hand aan vernieuwing van de openbare ruimte.

Woensdagmiddag 18 mei waren alle bewoners rond het Staalmanplein van harte welkom op een zomers buurtfeest. Onder de opzwepende klanken van een Brassband werden buurtbewoners opgehaald en verwelkomd op het feestelijk ingerichte plein. Veel gezelligheid, lekkere hapjes en sport & spel voor jong & oud.

We hebben in de Staalmanpleinbuurt voor woningcorporatie de Alliantie 283 gerenoveerd en nieuw gebouwd met volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De woningen zijn van het gas af gegaan en alle daken liggen vol met zonnepanelen. Ook de drie kiosken op het plein zijn prachtig in stijl vernieuwd.

Uit handen van Egbert Dekker, manager Vastgoed bij de Alliantie, en Paulina Logchies, directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, ontving stadsdeelbestuurder van Amsterdam Nieuw-West, Ronald Mauer, heel toepasselijk een schep om de klus af te maken. Na de zomer start de gemeente met de herinrichting van de openbare ruimte. Dit duurt ongeveer tien maanden. De herinrichting van de openbare ruimte is het sluitstuk van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
20 mei 2022
Deel dit bericht