Terug naar nieuws

Aanneemovereenkomst Molenwiek getekend

Woensdag 14 november hebben Antje de Groot, directeur Trebbe Oost en Noord, en Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling, de aanneemovereenkomst getekend voor het project Molenwiek in het centrum van Almere Buiten.

Het programma:

Het complex Molenwiek bevat 76 appartementen en een klein wijkkantoor voor de Alliantie regio Almere als ´aanlandplek´ voor de beheerders die hier korte tijd kunnen werken. De appartementen zijn onderverdeeld in 73 driekamerappartementen van circa 68 m2, 2 tweekamerappartementen van circa 60 m2 en 1 éénkamerappartement van 50 m2 met individuele bergingen in het souterrain. Het gebouw is volledig gasvrij, ieder appartement is aangesloten op een lucht-warmtepomp en zonnepanelen.

Het ontwerp:

Molenwiek wordt een beeldbepalend gebouw (door omvang en uitstraling) in het centrum van Almere Buiten. Het woongebouw heeft tien woonlagen met circa acht woningen per laag. Het wordt gebouwd conform het aannemersconcept van Trebbe. In het midden van het gebouw is het trappenhuis en de lift en daaromheen de appartementen in de ‘buitenring’. Architect Klunder heeft het gebouw een hoogwaardige uitstraling gegeven door ontwerp, materiaal- en kleurgebruik. De setback op de bovenste twee verdiepingen en de entree bestaande uit een vide over twee etages geven het geheel een luxe uitstraling.

Het gebouw voldoet volledig aan de stedenbouwkundige ambitie van de gemeente Almere EXTRA VERT (duurzaam) die gekoppeld is aan de komst van de Floriade in 2022. Tot op heden hebben andere ontwikkelaars deze ambitie nauwelijks waargemaakt in het centrum van Almere Buiten. De Alliantie heeft met dit gasvrije gebouw dan ook veel draagvlak binnen de gemeente Almere.

De openbare ruimte rondom het gebouw krijgt een glooiend en parkachtig karakter. De centrale entree is toegankelijk via twee hellingbanen die worden aangelegd door de gemeente.

Auteur
Marcel Grootenboer
Datum
15 november 2018
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie