Terug naar nieuws

Oplevering Noordse Bosje 16-18 gevierd

Twee jaar geleden is de Alliantie Ontwikkeling eigenaar geworden van een in hartje Hilversum leegstaand kantoorpand. Woensdag vierden we de oplevering van 53 nieuwe sociale huurappartementen in het gebouw, waarbij ook wethouder Kastje van de gemeente Hilversum aanwezig was.

Bij deze transformatie aan het Noordse Bosje 16-18 hebben we 1-, 2- en 3-kamerappartementen ontwikkeld voor zowel ouderen als starters op de woningmarkt. Door creatief gebruik te maken van de beschikbare ruimte zijn er vele unieke plattegronden gecreëerd.

Elk appartement heeft de beschikking over 3 zonnepanelen en het pand is compleet gasloos. Twee biomassa cv-ketels worden gestookt met pelletkorrels en voorzien de woningen van warmte en warm tapwater. Woensdag hebben we samen met de bewoners deze kachels even flink opgestookt.

De woningen zijn bij de transformatie goed geïsoleerd. In combinatie met de duurzame nieuwe installaties blijft de energierekening voor de bewoners laag. De bewoners hebben met elkaar gezamenlijke leefregels opgesteld, die op het feest door ze werden onthuld.

Auteur
Jelle de Jong
Datum
05 april 2019
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie