Terug naar nieuws

Eerste sleuteloverdrachten middenvelden Hogekwartier

Voor de velden 3a, 3b, 7b en 8 in het plangebied Hogekwartier in Amersfoort hielden we eind 2017 de aanbesteding. We zochten naar een ontwikkelende aannemer die bewezen had goede concepten te hebben met een korte voorbereidings- en bouwtijd. Trebbe overtuigde ons met een eigen ontwerp. Al in november 2018 kon de bouw van start gaan en eind juni, slechts 7 maanden later, konden wij de eerste bewoners blij maken met de sleutels van hun nieuwe woningen.

De eerste 26 woningen van deze bouwfase zijn energieneutraal, maar nog wel aangesloten op gas. Ze zijn echter voorbereid op een gasloos concept in de toekomst. De andere 70 woningen die rond de jaarwisseling worden opgeleverd zijn energieneutraal én gasloos.

Nieuwbouwplan het Hogekwartier is onderdeel van het programma ‘Amersfoort Vernieuwt’ (AV). Binnen AV werken de gemeente en woningcorporaties samen aan de verbetering en vernieuwing van een aantal wijken aan de oostkant van Amersfoort. Het gehele plangebied wordt herontwikkeld tot een levendig en stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Daarmee krijgen de omliggende wijken een nieuw gezicht, worden nieuwe woningen en woonmilieus toegevoegd en ontstaan plekken om te werken en elkaar te ontmoeten.

Links:

Website Hogekwartier

de Alliantie over Hogekwartier

Fotografie bouwproces

 

Auteur
Rabie Khettabi
Datum
16 juli 2019
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie