Terug naar nieuws

Bewoners verdienen sleutels door ringen werpen

Op 2 juli jl. was het voor de cliënten van Philadelphia eindelijk feest: na een jaar vol verwachting ondertekenden de Alliantie en Stichting Philadelphia het huurcontract van project De Amer in Huizen. Hierna mochten de blije bewoners hun sleutels ‘verdienen’ tijdens een spelletje ringwerpen. Een en ander natuurlijk onder het genot van een bubbeltje en een hapje.

In De Amer zijn 39 zorgappartementen, gemeenschappelijke groepsruimten, een kantoor en slaapwacht voor bewoners die net dat steuntje in de rug nodig hebben om zelfstandig begeleid te kunnen wonen. Voorheen woonden zij alleen en op verschillende locaties verspreid over Huizen. Terwijl ze juist graag anderen om zich heen hebben. De nieuwe locatie ligt bovendien centraal in de buurt, waardoor de bewoners echt onderdeel van de wijk zijn.

Vanuit een initiële samenwerking tussen Heijmans Bouw Huizen en Stichting Philadelphia heeft de Alliantie Ontwikkeling het project turnkey van Heijmans overgenomen en eind juni opgeleverd aan de Alliantie.

Auteur
Sabrina Kuhlman
Datum
19 juli 2019
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie