Terug naar nieuws

Eerste huurwoningen voor de Alliantie in Diemen

Did Vastgoedontwikkeling en Bot Bouw tekenden gisteren met de Alliantie Ontwikkeling en a.s.r. real estate voor de aankoop en realisatie van 208 duurzame, gasloze huurwoningen en 156 parkeerplaatsen in Plantage Diemen de Sniep.

De Alliantie Ontwikkeling tekende voor de realisatie van 106 sociale huurwoningen en a.s.r. real estate voor 102 vrije sector huurwoningen. Het ontwerp van het plan is van M3H architecten.

Directeur/mede-eigenaar Did Vastgoedontwikkeling Ed Heijstee: ‘Wij zijn enorm blij dat we met deze ontwikkeling bijdragen aan de wens van de gemeente om duurzame en bereikbare huurwoningen toe te voegen aan de woningvoorraad in Diemen en uiteraard aan het succes van Plantage de Sniep. Met a.s.r. real estate en de Alliantie Ontwikkeling hebben wij in harmonie kunnen toewerken naar de realisatie van deze mooie woningen die ongetwijfeld op een goede manier zullen bijdragen aan de portefeuilledoelstellingen van beide partijen’.

Regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie beaamt dit: “Dit is ons eerste project in Diemen. Het biedt ons ruimte om nog meer sociale huurwoningen te bouwen voor de regio. Met deze 106 woningen maken we veel woningzoekenden blij met een betaalbaar huis. Daar doen we het voor.”

Bot Bouw begint medio 2019 met de bouw van het eerste bouwblok (deelplan M), later dit jaar volgt de start van het tweede deelplan (T). De bouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Dankzij goede afspraken met de gemeente Diemen en het GVB zal tram 19 gedurende de bouw gewoon blijven rijden.

Auteur
Jelle de Jong
Datum
09 mei 2019
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie