Terug naar nieuws

Almere DUIN krijgt nieuw woongebouw ’Duinrijk’

Het plan in gebied Kop Noord bestaat uit 2 gebouwen die door een hoge glazen hal met elkaar zijn verbonden. De begane grond is deels verzonken in het omliggende duinlandschap. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur door de Alliantie. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen in Almere.

Duinrijk heeft veel gelijkenis met ons plan Molenwiek in Almere Buiten, die we op dezelfde bouwwijze door Trebbe lieten realiseren. Trebbe doet dit volgens hun concept HoogWonen: een slimme vaste basis voor appartementengebouwen, met een efficiënt ontwikkeltraject en korte bouwtijd als gevolg. De bouw start al eind mei en de appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. Klunder Architecten uit Rotterdam tekende voor het ontwerp.

Almere DUIN is het nieuwste plangebied in Almere. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
01 mei 2020
Delen

Projectontwikkelaar voor nieuwbouw, transformatie en renovatie