Laatste sleuteloverdracht Lucentterrein

De sleutel van de laatste opgeleverde nieuwbouwwoning op het Lucentterrein in Hilversum is aan de bewoners overhandigd. Het jonge gezin verhuist van een appartement naar een ruime, vierkamer hoekwoning met een vloeroppervlakte van 118 m2: gasloos, met vloerverwarming, tuin, buitenberging en 8 zonnepanelen op het dak.

Met deze woning leveren we op het Lucentterrein de laatste van de 26 nieuwbouw eengezinswoningen sociale huur op. Naast deze eengezinswoningen zijn op het Lucentterrein 127 nieuwbouw appartementen in 4 woningblokken (waarvan 1 blok bestemd voor een bijzondere doelgroep), en 95 appartementen in een getransformeerd kantoorgebouw gerealiseerd.

Tezamen met 43 koopwoningen en het kantoor van de Alliantie en de Alliantie Ontwikkeling is het Lucentterrein getransformeerd van kantoorlocatie naar een duurzame, binnenstedelijke woon- en werkbuurt van hoogwaardige architectuur en een mooie, functionele inrichting van de openbare ruimte met fraaie groenvoorziening en aantrekkelijke speel- en verblijfsgebieden.

Auteur
Karianne Goossens
Datum
11 februari 2021
Deel dit bericht